Wat cliënten over ons zeggen

Xavier en ik delen dezelfde passies: mensen, gedrag en waarheidsvinding. Het is fantastisch om samen te mogen werken met een gelijkgestemde vakidioot en entertrainer. Met deze hoffelijke heer durf ik – zij aan zij en zelfs geblinddoekt – het veld in. Het is een groot plezier om samen te werken, kennis te delen en de wereld een beetje mooier te kunnen maken door samen een keiharde vuist te kunnen maken tegen het leed dat integriteitsschendingen heet. Blij dat je op mijn pad kwam

Nicole den Hartigh
EMIA RO CPI CGBL RPP CPE CIS

directeur/eigenaar
denhartigh & partners

Naast het feit dat Xavier voor de organisatie veel betekent heeft, heeft hij ook mij persoonlijk inzichten gegeven waar ik continu van profiteer in mijn dagelijks werk en dagelijks leven. In de organisatie heeft hij op zijn karakteristieke bevlogen wijze de ogen van velen geopend en het ‘flightpan’ geïntroduceerd. Persoonlijk heeft hij mij geholpen de menskant van het leidinggeven nog verder te ontwikkelen. Kenmerkend was het dicht bij jezelf zijn (wat vind ik er van) en het dicht bij de ander zijn (maar was is nu je diepste motivatie). Zijn onder-water-beeld herinnert ik me continu wanneer de impulsiviteit het van de ratio dreigt te winnen. Xavier, bedankt voor de goede en diepgaande gesprekken, je persoonlijke en hartelijke benadering en je praktische en direct toepasbare tips!

Jan Hoekman

Xavier helped me to develop from a task driven manager who focused on the results and deliverables to a people leader. I always felt very comfortable during our sessions even at tough moments. He could motivate me to start to reflect myself in an unusual way and to recognize issues I was never aware about. I had several sessions together with Xavier and it was an extremely exhausting process to experience the area outside of my normal comfort zone. He also showed me that it’s possible to change my behaviour if I’m willing and open for it. Change starts with you. We also organized some meetings with Alice, Xavier and the entire team and the feedback from the team members is very positive and everybody confirmed that it was an interesting experience with a lot of eye opening moments. Together we are now moving into an advanced team with a much greater respect and trust. We realized the need to communicate in an open and honest way and to bring issues right away on the table. These experiences and the positive feedback from everybody empowers us every single day. I’m still in the transition to becoming a people manager which means that a different kind of work keeps me busy. My work is now different and even when the workload is still the same, I am experiencing it now as less stressful. This has a huge positive impact both at work and my personal life. Xavier and Alice, your dedication, encouragement, and support will continuously motivate me to be a much better people leader. Thanks’ to both of you for everything you’ve done for me and for us to move forward as one inspired team.

Rolf Bänninger
Mgr. Classification

In mijn werk als startende jonge leidinggevende kwam Alice op mijn pad. Zij gaf mij het vertrouwen en de steun welke ik in mijn directe werkomgeving van veelal oudere mannen nogal eens miste.

Dankzij haar nimmer aflatende steun leerde ik mijn groep aan te sturen en tevens mijzelf in kaart te brengen. Werktechnisch voelde ik mij sterker worden maar mijn te ontwikkelen persoonlijke competenties waren zichtbaar nog onaangetast.

Moeilijk vond ik het spiegelen en reflecteren van mijn eigen “ik” en gelukkig mocht ik kennis maken met Xavier die mij daarbij ging helpen. Wel wennen was zijn directe aanpak, dit in tegenstelling tot Alice haar subtiele en empatische opstelling!!

Ik leerde mij bij Xavier open te stellen en voelde de vreugde van het uitspreken van mijn daadwerkelijke verlangens en doelen in mijn leven!

Ik kies weer richting en stuur nu af op mijn doelen, soms dichtbij en soms aan de horizon.

Ik heb geleerd dat ik eerst thuis moest komen om voor een ander de deur open te doen.

En thuis ben ik reeds gearriveerd! Ik voel mij ontzettend gelukkig en één met mijzelf, dankbaarder kan een mens in mijn optiek echt niet zijn.

Xavier is benaderbaar, maar ook direct, een fantastisch en energiek persoon die verbind op een hoog niveau. Een vriend die je de waarheid verteld en je triggered door confrontatie om over jezelf na te denken. De tools die hij gebruikt geven een bijzonder inzicht in je persoonlijkheid, de interactie met anderen, het leren zien van andere persoonlijkheden en je doelen die je energie wilt geven om jezelf te herontdekken. Hij laat je vrij in de richting die je op wilt en stimuleert je daar in. Het is een voorrecht om Xavier te leren kennen en om hem jou te leren kennen. Dank je wel!

Herman Van Hengstum

Eigenaar Odd Cave
Van Hengstum Technische Dienstverlening

Toen ik mijn coachtraject met Alice begon las ik op haar website een reactie waar in stond ‘ik gun iedereen een Alice’. Sinds ik Alice ken en ze mij gecoached heeft, is dat precies wat ik ook heel vaak denk en zeg tegen mensen: ik gun jou ook een Alice. Ik heb erg veel aan Alice gehad en pas nog steeds veel toe van wat ze me meegegeven heeft. Alice hoort wat je zegt.

Alice
Aan de slag met jezelf
Leer je wat je zelf anders kan doen
In je kracht gaan staan.
Cement voor een beter fundament.
Energie waar je blij van wordt.
Alice

Door een relatie, met wie ik sprak over de uitdagingen binnen Dijkstra AGF, kwam ik in contact met Xavier Zeilinga van Immens.

Kort na zijn aantreden als consultant en interim directielid, heeft hij belangrijke bedrijfstechnische zaken aangepakt die al snel een positief resultaat opleverde. De vernieuwde indeling en -manier van werken zorgt er nog altijd voor dat we groeien in onze productie. Ook op sociaal en managerialvlak zijn er flinke sprongen vooruit gemaakt en er waait een andere wind.

Xavier werkt snel, is praktisch en doelmatig. Hij maakt ingewikkelde materie eenvoudig en zorgt voor een collectief verantwoordelijkheidsgevoel. Zijn aanpak is bij momenten confronterend, maar zeker effectief.

Relaties met vraagstukken over leiderschap, procesoptimalisatie, visieontwikkeling, management of bedrijven die opzoek zijn naar een eigen identiteit of die daar gericht meer gestalte aan willen geven wil ik Xavier dan ook van harte aanbevelen

Ik kwam bij Alice als coachee met een vrij neutrale coachingsvraag: hulp bij het invullen van een vrij nieuwe functie met de focus op de relaties en communicatiestijlen die ik hierbij tegen ging komen. Al snel ging het coachingstraject veel dieper dan dit. Het afgelopen jaar heb ik zoveel over mezelf geleerd door de spiegel die Alice me voorhield. Ze (h)erkende al snel de belemmeringen die ik mezelf voorhield en gaf me zelfvertrouwen door haar frisse, vriendelijke maar ook eerlijke en soms confronterende aanpak. En toen er een keer een “vluchtreactie” bij mij ontstond in een bepaalde situatie gaf Alice mij de noodzakelijke “pak op mijn donder” om de situatie aan te gaan en ervan te leren.

Alice heeft me geholpen niet continu naar voren te willen kijken, maar stil te staan bij het NU. Wat wil je nu, wat is nu je passie en waar word je blij van. Het maken van mijn moodboard leek zo simpel en niet een heel groot iets, nu is het mijn leidraad en sta ik er zeer regelmatig bij stil.

Mijn coachingstraject heeft me uiteindelijk geholpen om knopen door te hakken en keuzes te maken die resulteerden in dat ik nu in een geheel andere rol mijn passie volg! Ik geloof dat mijn vorige leidinggevende eens tegen me zei: ik gun je Alice, dat gaat je helpen. Ik kan nu zeggen: Ik gun iedereen een Alice!!

Alice, ik vind het jammer dat het coachingstraject tot een eind is gekomen, maar ben ervan overtuigd dat wij elkaar weer gaan zien!

Krachtig en dynamisch; dat zijn de kernkwaliteiten van Xavier. Als trainer durft hij stevige onderwerpen aan te pakken, die hij te lijf gaat met zorgvuldigheid, humor en maximale persoonlijke aandacht.

Een dagje trainen met Xavier staat voor; genieten, diepgang, en heel veel lachen!

Tijdens mijn coach- en leertraject heeft Xavier mij onder andere goed geholpen bij het proces om een keuze te maken over mijn eigen toekomst. Wat kan ik (niet) én wat wil ik nu uiteindelijk écht bereiken. Ik heb veel aan onze gesprekken gehad waarbij Xavier telkens een luisterend oor had en snel een scherp beeld had van hetgeen waarover wij spraken. Xavier is in staat om snel een (vertrouwens)band op te bouwen.

Xavier is ook goed in staat om je complexe zaken van een andere kant te laten bekijken waardoor je uiteindelijk zelf meer inzichten krijgt van waaruit je verder kunt.

Aan het eind van iedere gesprek had ik weer voldoende aanknopingspunten en nieuwe energie waarmee ik verder kon.

Xavier heeft gefungeerd als persoonlijk coach ten tijde van mijn functie van Hoofd Services bij de Dienst van het Koninklijk Huis. Dit deed hij met respect voor de wijze waarop ik in het leven sta maar ook doelmatig naar mijn werkgever. De wijze waarop hij dit deed heeft geleid tot een duurzame borging van mijn vaardigheden. Xavier is betrokken, authentiek vriendelijk en heeft oog voor kwaliteit en detail zonder het gestelde doel en het menselijk aspect uit het oog te verliezen. Het was en is een uiterst prettige en leerzame ervaring.

Martin van der Zwan

Directeur

De no-nonsens houding van Xavier heeft gezorgd dat ik sta waar ik nu ben. 

 Het afgelopen jaar ben ik begeleid door Xavier. Een jaar waarin ik de touwtjes van mijn eigen leven (of zoals Xavier dat zo mooi zei: de afstandsbediening) niet geheel in eigen handen had. Te vaak liet ik mij leiden door wat andere misschien zouden denken en was ik bang voor het onbekende (of misschien ook wel eens een beetje gemakkelijk).Door de vele gesprekken, opdrachten, boeken en zelfs film ben ik bewuster, zelfstandiger, rustiger maar vooral gelukkiger met mezelf geworden. Keer opkeer hamerde Xavier erop mij mezelf 2 (en later 3) vragen te stellen om tot de kern te komen. 

Door dit keer op keer toe te passen heb ik beter vat gekregen op mijn gevoel en gedrag. Xavier heeft mij op deze manier anders leren denken en mijn eigen ik laten ontdekken.

En als ik dan ook nog de complimenten krijg dat ik zo veranderd ben en een andere uitstraling heb, bevestigd dit alleen maar dat ik op de juiste keuze heb gemaakt. Kortom ik gun iedereen zo’n leerzaam traject welke je leven waardevoller maakt.

Groetjes,
Jacqueline 

Hoi Alice, Dankje voor de goede gesprekken die we hadden, de inzichten, je analyses die je me gaf. Een hele stap op weg, nu ‘t laatste eindje zelf doen! Maar misschien spreken we nog eens af.

Hoi Alice en Xavier,

Het eerste wat ik aan wil geven is; dat ik me van harte welkom voelde en helemaal niet gespannen was. Ik voelde me op mijn gemak.
Ik zou deze week een terugkoppeling geven over hoe het met me gaat n.a.v. onze sessie van afgelopen donderdag.

Vanuit mijn gevoel kan ik jullie aangeven dat ik niet kan wachten op de rest van de week maar het directe effect graag met jullie wil delen. Want in mijn geval, valt alles als een puzzel in elkaar. Ik ben dit weekend bedolven onder de oefenmomenten die ik ook direct benaderd heb met mijn nieuwe inzichten (van afgelopen donderdag en detrainingen). Ik werd dus direct in het diepe gegooid… hoeveel oefenmomenten heeft een normaal mens in 1 weekend zeg. Het moest dus zo zijn!

Alice, De praktijk:
* De energie, die ik direct had na deze sessie, is de hele avond gebleven. De volgende ochtend was het weer wat meer zoals normaal, maar ik was al minder moe.

* Ik kon mijn inzichten direct toepassen en de positieve gevolgen ervan zien.
* Hier en daar merkte ik al dat mensen ‘anders’ naar me gingen kijken. Wellicht doordat ik ergens niet op in ging of door rekening te houden met mezelf en uit bijzondere emoties te blijven. Het is bijzonder te merken wat dat met me doet. De gevolgen zijn veel minder ‘erg’ dan ik had verwacht.
* love the future (dat was al zo maar nu nog meer omdat ik minder angstig hoef te zijn)

Xavier, Jij bent net zoveel onderdeel van mijn positieve ervaringen. Omdat je me heel veel goede tips mee geeft over het kijken naar anderen en dat een mening soms meer over jezelf zegt dan over een ander. Mijn gedrag, kortom van jezelf houden en wat doen aan de onzekerheden. Met jou is mijn persoonlijke kersje op de taart begonnen.

Jullie pit, in combinatie met een stuk warmte en menselijkheid, maar ook de nuchterheid spreekt mij erg aan. Daarnaast zijn jullie in mijn ogen ook gewoon erg lief. Kortom ik heb Stefan -operationeel directeur- bedankt voor het feit dat hij jullie in mijn leven heeft gebracht. Ik zal er voor de rest van mijn leven dankbaar voor zijn.

Ik hoop dat dit jullie energie geeft, Ingrid

Noot: Ingrid maakt onderdeel uit van een managmentteam (MT) welke aan de vooravond staat van changemanagement. Immens verzorgt de begeleiding van de MT-leden in dit proces, ten einde hen toe te rusten op het begeleiden van de medewerkers op de diverse afdelingen. De begeleiding richt zich de ontwikkeling van dienend leiderschap.

Na vele jaren met plezier aan diverse grote en minder grote technische projecten deel te hebben genomen bij mijn werkgever en ik daarin groeide, sloop sinds een jaar of drie de sleur en desinteresse in mijn werk. Een vreemde gewaarwording. Op veel facetten raakte ik uitgekeken en koste het veel meer energie dan. De voldoening was er niet meer. Dit proces werd versneld door uitstel van een tweede uitbreidingsproject. Inefficiënt afhandelen van alle verplichtingen is ook niet leuk. Kortom, de chemie met mijn werk raakte meer en meer uitgewerkt. Ik vroeg me af wat er met mij aan de hand was. Het moest veranderen en ik wist niet waar te beginnen. Ander werk leek een uitkomst, maar hoe kan het dat, na jaren vol voldoening het er ineens niet meer is.

Qua werk liep ik met de ziel onder de arm. Dit werd versterkt door, achteraf ontdekt, ‘spirituele’ pijn. -Waarom ben ik hier, waar doe ik het voor, wat gebeurt als er niet meer ben-. Somberheid leek de boventoon te krijgen. Ook somberheid ingegeven door de mensen om me heen. En dat terwijl ik zoveel leuke dingen ken en doe in mijn vrije tijd. Na lang “doorgemodderd” te hebben, eindelijk mijn onbehaaglijke gevoelens gedeeld met mijn groepsleider. Hij kon zich wel inleven in mijn onbehagen, maar hij was nog niet eerder hiermee geconfronteerd. Al gauw kwam Alice ter sprake. Ik had al van Alice gehoord en wat ze allemaal bij mijn werkgever deed. De gedachte alleen al dat ik met een “hulpverlener” kon praten gaf goede gevoelens. En, misschien wonderlijk genoeg, was ik blij dat ik met een vrouw kon praten. Waarom weet ik (nog) niet. Ik kan me dan vrijer uiten lijkt het wel. Gedurende ca. een half jaar met gesprekken over heel uiteenlopende zaken in het leven, ben ik een veel “rijker” mens geworden. Alice kan mijn werk niet veranderen, maar ze opende wel mijn ogen dat ik meer invloed kan uitoefenen op mijn omgeving dan ik zelf voor mogelijk hield. Dat gold ook voor mijn werk. Ik kon zelf meer het heft in handen nemen om veranderingen ten goede te bewerkstelligen. Het werkte en werkt!

Testen over hoe en wie ik ben waren heel bijzonder. Ze leerde me de leuke dingen beter te cultiveren, letten op wat ik wil. Ik leerde de mensentypen kennen en kreeg meer en meer acceptatie dat ik niet van mensen dingen kan verwachten die ze niet kunnen geven. Ze hield me het belang voor, me niet met dingen te bemoeien waar ik geen of nauwelijks invloed op heb. Mijn kostbare energie in zaken te steken die ook energie geven. Er kwam heel wat los, meer dan alleen de dingen op mijn werk. Ook privé. En Alice bevestigde, wat ik al over haar wist, haar bijzondere inlevingsgave en mensenkennis. Een heel enerverend halfjaar, waarin dreigende ontsporing van mijn geest werd voorkomen, want zo moet ik het toch benoemen. Ik ben er nog niet en ik weet ook niet wanneer ik er ben. Zo zal het ook niet zijn, het leven is een aaneenschakeling van leren, veranderen en verder ontwikkelen. Voorlopig kan ik weer fietsen zonder steunwielen. Ik heb weer humor, meer dan ooit en communiceer ik anders met mensen, duidelijker en opener en zie ik de verandering. Wonderlijke ervaringen komen op mijn pad. Alice wakkerde ook interesse in spiritualiteit aan. Dat onderwerp hoorde niet bij mij, maar het is er wel. Spiritualiteit en kwantummechanica hebben raakvlakken, zo heeft het een wetenschappelijke inslag. En dan is het -voor mij- goed. Ze noemde vaak dat ik in een proces zat. Ik kwam als het ware in een voor mij nieuwe werkelijkheid waarin ik dreigde te ontsporen. Ik ontdekte ook dat er eigenlijk niet zoiets is als een universele werkelijkheid. Dat leerde me dingen van mensen beter accepteren, die me anders boos of somber zouden maken. We hebben allen onze werkelijkheid en beïnvloeden elkaar bij voortduring. Entanglement. In deze geestestoestand komen en leven is een openbaring en voelt als “verlichting” Kortom, een serie leerzame gesprekken die zowel mijn voortdurende honger naar kennis voedde en tevens mijn levenshouding ten goede veranderde. Een tweesnijdend zwaard.

Dank dat je er was Alice! Tot ziens, Anne ()

In de afgelopen maanden heeft Xavier mij begeleid op mijn reis door persoonlijke ontwikkeling. De aanpak van Xavier is heel prettig. Soms natuurlijk wel confronterend, maar altijd op een opbouwende manier. Het heeft me enorm veel gebracht, wat niet in een paar woorden te omschrijven is.

Zowel in werk als in privé ben ik er een stabieler en zekerder mens door geworden. Een groot aantal belemmerende gedachten zijn overboord gegaan en daarvoor in de plaats heb ik veel leermomenten binnenboord gehaald. Ik ben er trots op dat ik nu trots kan zijn! 🙂

De gesprekken met Xavier als mijn coach gaven mij snel inzicht waarom ik ben die ik ben en waarom ik ook doe zoals ik doe.

Xavier stelde mij snel op mijn gemak en hij gaf mij vertrouwen.
Nu ruim een jaar verder, denk ik nog regelmatig terug aan mijn coachingstraject. Het heeft mij goede inzichten gegeven.

Xavier heeft een bijzondere gave in de omgang met mensen.
Hij kan snel en goed analyseren en heeft me geholpen in te zien wat ik graag wil doen, echt belangrijk vind en hoe ik situaties anders kan benaderen. Ik was letterlijk en figuurlijk vastgelopen en weer uit de modder getrokken in Eerbeek.

Ik kijk met plezier terug op leuke en leerzame sessies.
Het mooiste is wel dat ik weer ontspannen in het leven sta en van de dingen geniet.

Groet,
Paul

Ik kijk terug op een bewogen periode, waarin dingen op zijn plek vielen en ik met de billen bloot ging. Langzamerhand ga ik opluchting voelen en ook weten dat ik niet meer binnen de zorg wil werken.

Het was een schok, maar ik heb afgerekend met enkele overtuigingen en de weg ligt nu open voor iets nieuws.

Xavier, jouw aanwezigheid heeft daar zeker toe bijgedragen,
en daar ben ik je dankbaar voor!

Ik heb Xavier leren kennen als een warme en respectvolle man, op zoek naar de grote lijn en kleine haakjes waar hij me kan ondersteunen in het vinden van de weg naar ontwikkeling.

Soms met een wijsheid, soms confronterend; soms heel direct en soms kwam het inzicht na een tijdje.

Ik heb in mijn eigen proces en als coach veel geleerd en zal in de Vuursche bossen vaak met een glimlach terugdenken aan onze wandelingen.

Roger Dieteren

Xavier heeft mij als coach langzaam ‘afgepelt’ totdat we bij de kern kwamen. Met een lach, maar soms ook wel met tranen.
Confronterend en altijd doorvragend en hierdoor kwam ik een stuk dichter bij mijzelf.

Ik weet nu wie ik ben en wat ik kan, alleen durf ik het soms nog niet helemaal zelf. Gelukkig is een afspraak dan zo gemaakt!

Ik ben aangesteld als teamleider bij de Koninklijke Marechaussee en naast de werkzaamheden ontzettend begaan met de mensen.

De mens is de organisatie en de organisatie is de mens daar ben ik 100% van overtuigd!

Voor de jaarlijkse teambuilding ben ik met mijn team naar Frankrijk uitgeweken. Ik had het plan opgevat om daar te werken aan zaken zoals persoonlijke ontwikkeling.

Voor de grap nodigde ik Alice uit om met ons mee te gaan die hierop direct spontaan reageerde: ‘dan gaan we toch gewoon met jullie mee’. Ik was verbaasd maar heb direct gebruik gemaakt van haar aanbod. Uit eerdere ervaring wist ik namelijk dat zij de zaken heel scherp kon stellen en juist dat had ik nodig om mijn team verder te kunnen brengen.

Alice en Xavier hebben het team destijds op een hele bijzondere manier geholpen in de zoektocht naar onze eigen kwaliteiten en ontwikkelpunten (competenties). Een 360 graden feedback opgevolgd door een persoonlijk werkstuk (knip en plakwerk) zorgde er uiteindelijk voor dat iedereen werd geconfronteerd met zijn eigen ‘ik’ maar ook hoe hier mee om te gaan.

De kracht van het team is namelijk om te weten waar eigen en elkanders sterke en zwakke kanten liggen want samen staan de teamleden sterk (all together now).

Deze stelling kwam ook heel goed tot uiting in de titelsong van Opus genaamd ‘Live is Life’ die gedurende de gehele teambuilding een centrale rol heeft gespeeld.

Inmiddels zijn wij alweer één jaar verder en plukt het team nog dagelijks de vruchten van de sessie in Frankrijk.

Mensen maken daadwerkelijk gebruik van eigen en elkanders kwaliteiten en zijn daarnaast ook heel druk bezig om zichzelf verder te ontwikkelen (en dat vind ik als teamleider maar ook als mens geweldig om te zien).

“Ik ken Alice inmiddels ruim 5 jaar en heb sindsdien met haar regelmatig een coachingsgesprek gehad.

Elke keer als ik weer op een kruispunt van wegen stond, vroeg ik weer een gesprek met Alice aan. Ze gaf mij dan altijd weer het zetje (lees: bevestiging), dat ik nodig had.

Ze is voor mij een bijzondere sparring partner, een luisterend oor, een een vrouw, die werkelijk goed aanvoelt wat er bij me leeft.

Ze kan – zonder direct een oordeel over iets te hebben – brainstormen over de dingen, die er nog meer kunnen zijn. Dit gaf mij ruimte en lucht voor nieuwe ongekende mogelijkheden.

Ze gaf richting aan de inrichting van mijn leven, zoals ik dat graag wil leiden. En dat ging niet zonder soms moeilijke hindernissen te nemen.

Ik heb inmiddels de nodige lastigheden overwonnen en ben blij dat ze mij die zetjes heeft gegeven.

Door de professionele, persoonlijke en vooral enthousiaste manier van begeleiden heeft Xavier mij geholpen bij het krijgen van inzicht in mijn manier van denken, handelen en de effecten daarvan.

Hij koos een benadering die diepgang had en soms tegen de rand van therapie aan zat. Hierdoor kwam hij goed tot de kern.

Het coachingstraject heeft mij weer met beide benen op de grond gezet. Ik heb inzicht gekregen in mijn persoonlijkheid, mijn talenten en mijn valkuilen.

Ik weet nu wat belangrijk is voor mij en dat is een heel prettig gevoel!

Hoe stel (en houd) je iemand tevreden die zo leergierig en veeleisend is als ik? Xavier het is je gelukt!

Ruim 2 jaar geleden ontstaat de wens mij persoonlijk verder te ontwikkelen op het gebied van leiderschap. Mijn werkgever biedt deze ruimte en brengt mij in contact met Xavier. Onverwacht breekt een heftige periode aan. Xavier was er altijd, ook zonder afspraak, en leerde mij veel over mijzelf en over anderen. Xavier, dank voor alles wat je mij geleerd hebt, als ook je steun, je geduld en je persoonlijke en directe aanpak. Je communicatieve vaardigheden zijn uitzonderlijk. Ik ga door met leren en hoop ooit hetzelfde niveau als jij te bereiken en de fase  ‘onbewust bekwaam’ in te stappen ;-). Het gaat jou en je familie goed en wat mij betreft gewoon tot ziens!

En ja: ik ga ook stilstaan bij en genieten van hetgeen al geleerd en bereikt is ;-)…

Hallo Xavier,

Je vroeg mij hoe het met mij gaat en ik antwoordde dat het goed ging.

Nu heb ik voor mijn LinkedIn een foto laten maken en tot mijn verrassing waren onze sessies zichtbaar in de foto.
Een oude vriend die mij al 41 jaar kent schreef op facebook het volgende: ‘zo ken ik je weer!’

De eerste foto is van het voorjaar van 2013 (saai en gesloten), de tweede is van afgelopen vrijdag (open en bevrijd).

Je mag de foto’s en tekst gebruiken voor jouw site als je dat wilt natuurlijk…..

Anneke de Wit    Anneke def

Groetjes en nog bedankt!

Anneke

Xavier heeft met zijn change managementtraining ons managementteam op een plezierige, mensgerichte, creatieve en professionele manier laten inzien wat veranderingen doen met mensen en organisaties. Met zijn humor, natuurlijk enthousiasme en persoonlijke aanpak haalt hij het beste naar boven.

Samen met collega trainer/coach Alice op een deskundige, inspirerende en zeer effectieve wijze invulling gegeven aan het verander proces op persoons niveau en tussen personen c.q. groepen / afdelingen welke noodzakelijk was tijdens de zeer complexe SAP implementatie bij SITA in Nederland.

Deelnemers waren erg enthousiast over het programma en konden het geleerde direct toepassen in hun werksituatie wat de implementatie van SAP enorm heeft geholpen.

Soms heb je het voorrecht mensen tegen te komen die open, oprecht, eerlijk, integer en met een grote dosis positiviteit en humor in het leven staan. Dit is hoe ik Xavier ervaren heb als intervisiebegeleider en mens tijdens mijn opleiding bij Instituut Orbis.

Xavier gaf vrijheid en bracht zichzelf in op een voor mij prettige en betrokken manier. Ik heb veel gehad aan zijn feedback, wijsheden en de manier waarop hij na een moeilijk of zwaar gesprek met een subtiele aanraking, knipoog of een fantastische grap mij weer even deed ‘landen’. Veel heb ik geleerd van de ervaring en kennis die hij spontaan en zonder het op te leggen gedeeld heeft. Zoals ik al zei, soms heb je het voorrecht zo iemand tegen te komen en dat is genieten.

Ik heb Xavier leren kennen als een warm persoon die voor mij en mijn ontwikkeling deuren heeft geopend.
Als intervisiebegeleider is Xavier betrouwbaar, respectvol en heeft kennis van zaken. Door mij mee te nemen in zijn ervaringen en
het delen van zijn expertise heeft mij tot een betere coach gemaakt.

Xavier was erg belangrijk voor mij als intervisiebegeleider. Hij liet mij zien dat je kunt veranderen van gedrag als je dat wilt.
Hierin was hij voor mij ook een mooi voorbeeld, wat mij het besef bracht dat mijn eigen doel dus te bereiken was. Daarbij was zijn scherpe observatie, no-nonsens aanpak en feedback van groot belang.

Verschuilen lukte niet meer en dat deed zeer, maar was zeker de moeite van ervaren waard. Het bracht mij ruimte, inzicht, groei en het bereiken van mijn doel heel dichtbij. Xavier was een meer dan prima gids op mijn te lopen pad.

Ik heb Alice leren kennen als een bevlogen en gedreven vrouw. Eerlijk, open en passievol verricht zij haar taak / werk.
Erg fijn om met haar als sparringpartner gehad te hebben. Zeer prettige manier van feedback, opbouwend en invoelend.

Alice weet tijdens een coachgesprek een hele persoonlijke en open sfeer te creëren waardoor het heel eenvoudig wordt om bepaalde, ook moeilijke onderwerpen te bespreken. Het gaat bijna vanzelf.

Ze weet door het stellen van een aantal scherpe vragen je snel tot de kern van de situatie door te laten dringen en vraagt ook net zo lang door tot dingen heel concreet worden.”

Hallo Xavier,

Begin dit jaar kwam ik bij jou na een moeilijk jaar op privé vlak, en net mijn baan kwijt.
Zo was ik even de weg kwijt. Na een test bleek dat ik op het randje van een burn-out zat. Het was moeilijk om dat toe te geven maar je had gelijk.
Door onze gesprekken is mij een heleboel duidelijk geworden over mij zelf.
Oké onze gesprekken waren niet altijd even makkelijk voor mij, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb.
Mijn motto is nog steeds ” Spannend en leuk”. Ik gebruik het vaak als ik iets “eng” vindt en het helpt.
Ik ben blij dat je mij weer op het juiste spoor hebt gezet, je positieve en toch ook wel directe aanpak heeft mij geholpen.
Ik zou het fijn vinden om toch nog wat contact te houden, de gesprekken met jou doen mij goed.
Groetjes, ook aan Alice,
Miranda.

“Xavier heeft een directe en persoonlijke aanpak in zijn coaching, waarbij je uitgedaagd wordt zelf de touwtjes in handen te nemen. Het is geen kwestie van rustig achterover leunen en je verhaal vertellen, maar echt aan jezelf werken, omdat jij dat wil. Daar heeft Xavier mij enorm goed mee geholpen en dat heeft mij ook echt vooruit geholpen.”

Geweldig! Ik heb Xavier als coach gehad. Erg doortastend, op de juiste manier confronterend, en professioneel. We hebben heel erg veel raakvlakken. Hij noemt man en paard en verzandt niet in taal en termen waar je niets van snapt, hoewel het niveau juist erg hoog is. Ik zou wel permanent door hem gecoacht willen worden zo eens in de zo veel tijd. Xavier zet je op het spoor, waarvan je zelf niet meer door had, dat dit de het juiste spoor is!
Arthur Rietveld
Projectmanager

Met zijn directe, persoonlijke en stimulerende wijze van coachen heeft Xavier me geholpen een verbeterde versie van mijzelf te worden. Zijn altijd positieve insteek werkt enorm aanstekelijk en motiveert om actief en bewust aan jezelf te werken. Xavier is een oprechte levensgenieter die ik na de afgelopen maanden meer als een persoonlijke vriend zie dan een zakelijke coach.

Jennie Elzinga
Manager & Sales

Fantastische coach, meedenker + prettig persoon. Kijk heelpositief terug naar de tijd dat Ik je bij Skal heb mogenmeemaken!

Sandra Law-Van der Weide
Certificatie & kwaliteit

Xavier Zeilinga…. wat een top gozer. We hebben jou aangesteld om bij ons bedrijf structuur en orde te scheppen. Je was bij ons bedrijf interim manager vanaf mei 2015 tot januari 2016. Ik vind dat je mij als persoon en ook als ondernemer een sterker mens hebt gemaakt. Ons bedrijf is er zeker op vooruit gegaan. Soms is het gewoon even nodig om iemand van buitenaf met kennis in je bedrijf te laten werken om je ogen weer te openen. En een goeie gezonde structuur aan te brengen in je organisatie. Favoriete uitspraak van Xavier… het gaat er niet om wat het kost. Maar het gaat erom wat het oplevert. En….het kan makkelijk!!! Xavier ik wens je veel succes in je carrière en hoop dat je nog veel mensen zult helpen met je wijsheid. Het ga je goed.

Groet,
Gerard Dijkstra

Ik heb Xavier ervaren als een Elementcoördinator, die optreedt wanneer personen en/of organisaties in zichzelf een onwenselijke ordening hebben bereikt en er een behoefte aan herordenen bestaat.
Als elementcoördinator schept Xavier de voorwaarden om fundamentele bestanddelen op elkaar af te stemmen, zowel op mens- als organisatieniveau. Dit doet hij bijvoorbeeld door mensen in hún unieke kracht aan te spreken, waardoor zij hún talent ten gunste van de organisatie aanwenden. Maar Xavier beperkt zich niet tot ‘de persoon’ of ‘de organisatie’.

Als conceptueel denker met een hoge invoelintensiteit ziet en ervaart Xavier onderwerpen heel natuurlijk in verhouding tot elkaar die zich vormen tot beelden. Waar eigentijdse ontwikkelingen en actuele maatschappelijke gebeurtenissen in meegewogen zijn. Zo ontstaat bijvoorbeeld een beeld van werkwijzen binnen een organisatie én van de geformuleerde bedrijfsdoelen.

Door zowel ‘werkwijzen’ en ‘bedrijfsdoelen’ in hun samenhang én omgevingen te benaderen, wordt snel duidelijk of de werkwijzen de potentie bezitten om de bedrijfsdoelen te halen.
Door de combinatie met deskundigheid op gebied van organisatiepsychologie en (transformationele) training en coaching, en zijn jarenlange ervaring met het begeleiden van personen, groepen en teams ten aanzien van leiderschapsontwikkeling, effectiviteit en het creëren van constructieve samenwerkingsverbanden, is Xavier in staat om de kritische factoren die een persoon drijven of een organisatie succesvol maken, inzichtelijk te maken.

Het zijn die factoren die met elkaar verbindt. Daardoor scheidt Xavier op scherpe wijze hoofd- van bijzaken. Door de persoonlijke benadering en het brede perspectief waarin onderwerpen benaderd worden, is er snel herkenning bij betrokkenen en treedt Xavier als elementcoördinator doortastend op, zodat direct in de praktijk ervaren wordt wat het verschil is dat gemaakt wordt door het toepassen van de doorgesproken visie. Want werken met basisbouwstenen van mens en organisatie, laat geen twijfel.

Johan Frentz

Xavier heb ik leren kennen als warm en respectvol en met kennis van zaken. Hij heeft voor mij deuren geopend in mijn ontwikkeling. Hierbij was zijn scherpe observatie, het goed luisteren, de no-nonsens aanpak en feedback van groot belang. Met de handvatten die hij mij gaf, besefte ik dat je je gedrag kunt veranderen als je dat wilt. Daarna ging mijn ontwikkeling snel, waar ik heel blij mee ben.

Natalie van der Pol

Soms heb je het voorrecht mensen tegen te komen die open, oprecht, eerlijk, integer en met een grote dosis positiviteit en humor in het leven staan. Dit is hoe ik Xavier ervaren heb als intervisiebegeleider en mens tijdens mijn opleiding bij Instituut Orbis. Xavier gaf vrijheid en bracht zichzelf in op een voor mij prettige en betrokken manier. Ik heb veel gehad aan zijn feedback, wijsheden en de manier waarop hij na een moeilijk of zwaar gesprek met een subtiele aanraking, knipoog of een fantastische grap mij weer even deed ‘landen’. Veel heb ik geleerd van de ervaring en kennis die hij spontaan en zonder het op te leggen gedeeld heeft. Zoals ik al zei, soms heb je het voorrecht zo iemand tegen te komen en dat is genieten.

Marloes Mulder-Visscher

Immens
Emotional Intelligence Improvement
Doornbosch Hofstede 73
6961 MD Eerbeek
Nederland

Contact
T: +31 313-410001
E: info@immens.nl
I: immens.nl

Knap Bank
NL95 KNAB 0411 1877 91
ABN*AMRO

NL94 ABNA 0496 7108 42
Kamer van Koophandel
83939113
BTW
NL003893946B77