Emotional Intelligence Improvement Training I

Leer verbaal en non-verbaal gedrag op waarde te beoordelen

Daar waar vroeger de nadruk op de cognitie en ratio lag, heeft de interesse in emotie een flinke opmars gemaakt. ‘De beleving’ is de focus van elke zelfrespecterende marketeer en rapport kunnen maken is het devies. Rapport wordt wel gezien als het belangrijkste element om tot resultaten te komen in communicatie, sales, management…  eigenlijk in alle waardevolle vormen van menselijke interactie. Over ‘de emotie’ praten is allang niet meer zweverig.

Het kunnen analyseren van emoties is waardevol voor iedereen die op een constructieve manier relaties wil aangaan met anderen. Leer eigen emoties in de hand te houden en die van anderen te herkennen om vervolgens de geloofwaardigheid van je gesprekspartner te kunnen toetsen.

Maar hoe doe je dat?

Onderdelen van deze gedragsanalyse worden geïncorporeerd in onze management ontwikkeltrajecten. Omdat geen mens, team en bedrijf hetzelfde is, betreft het hier altijd maatwerk.  Wij leveren maatwerk voor team-  en voor de persoonlijke ontwikkeltrajecten (coaching).

De methodieken die wij hanteren zijn gebaseerd op de wetenschap en fascinerende werken van Dr. Paul Ekman.

Wat zijn de universele emoties, hoe herken je die en wat zeggen ze?

Dr. Ekman speelde een belangrijke adviserende rol in de zeer populaire film ‘Inside Out’ van Disney / Pixar, die zich richt op emoties en gezinsdynamiek.

Dankzij de theoretische kennis over gedragsanalyse krijgt u een algemeen inzicht in gedrag en het effect daarvan.  Op basis van praktische trainingen krijgt u meer specifiek inzicht in uw eigen gedragsstijl en in die van anderen.

Ben je benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op.